SEN ECDADINA NE KADAR LAYIKSIN?

Kendi tembelliklerini, bilgisizliklerini, ilgisizliklerini, duyarsızlıklarını gizlemek için ecdat ajitasyonu ile önlerinde akan güne tutunmaya çalışan “ecdada saygısızlık” cehaleti türedi. “Ecdadımız gibi kapınıza dayanırız. Ecdadımız gibi  ülkenizi topraklarımıza katarız. Ecdadımız gibi kelleni uçururuz…” 

ECDAT NASIL YAŞIYORDU?

-Üzerine bindiği atını kendi üretiyordu.

-Otunu kendi çayırında üretiyordu.

-Yediği etini kendi üretiyordu.

-Kılıcını kendi üretiyordu

-Kalkanını kendi üretiyordu.

-Süngüsünü… kendi üretiyordu.

-Ülkede yabancı üstler yoktu.

-Dünya’da birçok sömürge ülke varken ekonomik ve siyasal alanda bağımsızlardı…

ECDAT TORUNLARI NE YAPIYOR?

Arabasını, Avrupa, Japonya Kore’den, otunu Bulgaristan’dan, etini Danimarka’dan, silahını AB, ABD’den alıp elinde Japon, ABD, Kore marka telefonlar ile mesaj çekip, paylaşım yaparak ecdat muhabbeti yapıyor.

SEN ECDADINA LAYIK MISIN?

-Üretmediğin  arabalara binerek -Üretmediğin telefonlarla mesaj çekerek, paylaşım yaparak

-Üretmediğin markalar giyerek

-Üretmediğin uçaklar ile seyahat ederek -Uluslar arası sermayenin ucuz  iş gücü ve vergi indirimi ile “cennet vatan” işçi, emekçi, yoksullar için “cehennem yaşamına” çevirirlerken sen ecdadına layık mısın?   Önce sen ecdadına layık ol Önce sen ecdadın gibi yaşa Önce sen ecdadın gibi üret Sonra ecdat deme hakkını kazan! Ülke uluslar arası sermayenin tabelaları ile doluyken, kemiklerini sızlatarak ecdadını anma… Ecdada saygı: Üretmek, ekonomik-siyasal özgürlük, sosyal devlet olmadır. Ecdada saygı: Canlı cansız varlıkların birlikte yaşayacağı doğayı doğallığı ile koruyarak; bayrak, vatan ve ecdada sahip çıkmadır. Gerisi rüzgarın sürüklediği gazel ritimimdir.

SONUÇ OLARAK!

Yakınma, dövünme, ağıt, bela okuma yerine “biz neden böyleyiz?” Neden milli sermayemizi geliştiremiyoruz? Tarım, hayvancılık konusunda el kapılarına neden muhtaç oluyoruz? Eğitim, sağlık, işsizlik… Konularında neden sosyal devlet olamadık? Neden istikrarlı devlet politikaları yürütülemiyor? Neden din, mezhep ulus üzerinden ayrıştırıcı politikalar yapılıyor?  Neden çevre bilinci oluşup, duyarlılığı yaratılamıyor…?  Sayıp sıralayacağımız birçok konu var. Bu konularda kendini sorgulama, hatalardan arınma, yol bulma, gelişme yerine geri giderek kendi karanlığımızda ecdat günlerini arama bizi geliştirmez. Geçmişe saygıyı bugün nerede olduğun belirler.

Hadi hayırlısı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir